bekrachtigingsteksten lees je hier  

kind blog

blogs over en door kinderen

lees je hier

algemeen  blog

Een vrije werelt. Hoe zou dat eruit zien, voelen, ruiken? Ik schrijf er dagelijks over.

lees hieronder de blogs

De dood is niet dood, als het wezen spreekt tot wezenrijk

Zingeving krijgt ware diepte als het een brontaal kent die helder weet en die niet gelooft onder een hemel te moeten wonen. Een diepte die in oorspronkelijke ogen tot leven komt om, vrij van de onwezenlijke hysterie der strijd, nooit meer aan het zelf te sterven. Hier is liefde. In ons is het ware woord, als een vrije eigen gevoelde dimensie en los van alle te moeten overkomen lading.
We leven in een experiment. Hoe ik dat weet?   - Ik leef mijn dimensie niet. - Dus ik zal wel ergens dood aan moeten gaan. Te vroeg, zoals gewoonlijk. Geen als, geen maar. Dit is het, om mee te beginnen.

Is het eigenlijk slim dit zo ‘duaal’ op te schrijven? Creëer ik hiermee nu niet net mijn eigen werkelijkheid? Fantoomspiritualiteit, noem ik dit soort vragen. De vragen leiden namelijk tot het enkele doel om in wat ze op aarde ‘twijfel’ en ‘wantrouwen’ noemen te blijven, al dan niet een gradatie lichter in gevoel. Dit is helemaal geen echt begin van het volle leven, slechts afleiding. Ik mag leven niet zien voor wat het is, uit angst dat ik daarmee weleens aan een diepere waarheid van zelf zou kunnen geraken, namelijk die van vertrouwen. Is dat mijn angst, de angst vol ik? Zo lijkt het wel, anders zou ik niet zo bang hoeven zijn gewoon wat woorden neer te zetten als bovenstaande gemarkeerde zin. Vertrouwen is overigens een woord die ik in deze matrix net zo goed tussen aanhalingstekens zou kunnen zetten. Afleiding en misleiding zit het diepst verborgen in dat wat aan schoonheid raakt. Met vertrouwen bedoel ik het wezen laten spreken tot het wezenrijk, in een diep innerrijk besef van eigen kennis, kunde, waarheid en vermogens. Eigen, niet van mij. Dat is iets anders. Slechts het –mij– is onderhevig aan verruiming, bewustzijn is altijd eigen.

meer lezen

Innerlijk kind...

het innerlijk kind leeft in het huis van bewaring. spannende eerste zin ..

meer lezen

Valse kundalini

een boek had ze erover geschreven, met dat immense licht als hoogtepunt..

meer lezen

Ik ben helder

Ik ben helder
Ik ben geen product van welke tijd dan ook
Ik ben in kern niet gespleten

meer lezen

Van alles wat zijn, Humanimal softness

Niet nadenken! Als ik te graag ergens over wil schrijven is dat de eerste zin die me toevalt.

meer lezen

Als je mijn vrij gedeelde gedichten, blogs, verhalen, tekeningen en beelden waardeert en je wilt graag bijdragen aan de voortgang van mijn werk, dan is het mogelijk hier rechts een beveiligde donatie via Paypal te doen. Wil je wel ondersteunen, maar liever niet via internet, vul dan het contactformulier in en ik stuur de benodigde gegevens toe. Fantastisch! Dank je wel.

PayPal: Wat is PayPal?
Betalen via PayPal: Je kunt met je creditkaart betalen als je geen PayPalrekening hebt.

nieuwsbrief ontvangen:

Versturen

als leven groots is,
dan heeft het
grootse ogen nodig
en een groots hart
om haar omvang te dragen
omarmen
zonder
alles
te willen omvatten
en weten
zonder alles
te hoeven begrijpenwebsite 2017

powered by Blockwise
design, tekst en beeld@ Moniek
deel met mij op social media
;
instagram:@moniekvanpelt_art