anderen over moniek

Vrijgegroeid. Alsof je met een verderkijker de wereld in schouwt naar de fontein van bronspetterend Licht.

Zij Pelt de lagen, en over blijft De Kern, zodat je enkel in je zijn de levensantwoorden uit ons Bron kunt drinken. Het dorstig Hart verlost.

 

Achille

Regelmatig ontvang ik diep rakende reacties op een van mijn schrijfstukken. Het zijn verhalen op zichzelf die te mooi zijn om niet te delen. Zoiets als persoonlijke erkenning voelt natuurlijk heel bemoedigend, maar de waardering erkennen als een gezamenrijke en hem op deze manier doorgeven toont me een grotere reikwijdte in samenzijn en samen delen. Hieronder lees je een kleine greep uit de mooie parels, omdat de ene parel de andere aantikt.
Als ik je video uit Kind en Mens beluister voel ik zo’n diepe verbinding met je en kan ik bijna alles zo helder meevoelen en ook daarmee jouw vrij gesproken woorden bekrachtigen in mijzelf en zo ontstaat een wisselwerking tussen jouw mooie krachtige en open eerlijke gevoelswoorden en mijn diepe gevoel.
Ik voel zoveel respect en waardering voor je hoe zuiver en open en eerlijk je jouw gevoel van binnenuit uit en hoe enorm waardevol dat is voor mij, anderen en deze wereld en in de hele kosmos.
Ageeth

Dit is kunst.
Het is echt tijd dat dit gezien gaat worden.
Martijn

Hoe is t mogelijk dat ik precies mezelf lees… Poeh!! Het zijn jouw woorden maar kunnen evengoed van mij zijn. Zo zo zo precies wat / hoe en in voelen. Het Is echt zo fijn om te lezen en te horen weerklinken wat sinds jeugd vaak als raar bestempeld werd. Waar ik toen zeker de woorden niet voor kon vinden. Jemig! Ik lees mezelf, de erkenning van wat ik ben.. Die doorheen deze woorden stroomt.. en laat Zien, geen leraar/leerling, geen kaders of gestuurd bestuurd gestructureerd geleid worden, maar DAT wat ik zelf eigenrijk al altijd heb geweten / gevoeld / gezien. Dank jou, lieve jij!
Ilaina

Hè… wat staat daar?
Ik lees het nog een keer en nog een keer en langzaam vervloeien de dualiteiten. Gaan onafscheidelijk in elkaar op.
Moniek je weet het elke keer zo mooi woorden te geven. Jouw taalgebruik dwingt me om niet vluchtig te lezen maar de woorden op te nemen. In te  voelen…
Werkelijk prachtig.
Werner

Ja, Ja. Oneindig Ja. Zo krachtig en helder in beelden beschreven, zo levendig en echt, zo alles doorziend en ontmanteld zonder strijd, zo raak en waar in waarachtig samen en verbondenheid, in een diepgevoeld weten en vergezeld van een enorme wezenskracht. Dat Is!
In mij is het nu stil, is er ruimte voor een diep besef, voor hele krachtige beelden van uitspattingen van kracht, waarheid en grenzeloze verbondenheid.
Dank Moniek dat je dit deelt. Het leeft nu ook in mij als een diep-gevoelde en gedeelde waarheid.
Carla

Prachtig Moniek, Hoe bewaar jij schepping. Heel voelbaar, ik voel me geraakt en geroerd, omdat ik voel en ervaar welk een kracht er besloten ligt in deze wondere wereld van taal. Wat een prachtig mooie creatie! Ik lees het op deze regen zegenrijke ochtend! 
Dank je wel, lief mens! 
Karin

Hoe jij spreekt, schrijft, raakt mij steeds zo. En wat dan geraakt wordt opent zich ergens in mij, er bevrijdt zich iets.
Die momenten zijn zo kostbaar… 
Deanneke

hoe mooi en diep gaat dit schrijven. hoe breed en ruim in de herkenning die in mij is. hoe gevangen in al dat collectieve net, ken ik al heel lang, en maakt mij soms wanhopig in het afleggen ervan, alsof ik er nooit zal in slagen, er mij van te bevrijden. het is een spel van eeuwen
met jouw woorden, groots en waar, besef ik het nog meer. nu minder wanhopig omdat het is benoemd en vollediger herkend
VELE DANK… DANK!
Maria

Poeh veel moeten huilen
Raakt me diep van binnen
Als een herkenning van weten
Eunice

dank beschermvrouwe van de vrij wevende talen, te verstaan in het het grenzeloos ruime kloppende
hart~en ~kracht~en ~veld van niemand in het biezonder, waar doorheen licht waaien kan en druppels levenskracht spetteren als badderende mussen, intussen laven we ons in en aan en met het diepe omarmen
van het spelen zo vrij, zo voorbij het iemand voorstellen, zo dichtbij de kern, ja, de bron als het kind voor het spreekt, totale liefde stralend in openheid, ontvanggevend ogenblik in, aan, voor het geheel.
Jeaan

Wat houd ik toch van jouw vrije taal, de woorden los van hun wereldse betekenis en begrenzing aaneen geregen als een schitterende parelketting, verbeeldend, openend en getuigend van een weten voorbij dat wat de Mens hier mag zien, horen, voelen, weten. Ik ben geroerd!
Jacqueline

Al na het lezen van de eerste woorden zijn er de golven van gevoelens alsof in de eerste woorden het hele verhaal besloten licht, tranen stromen.
Schitterend krachtig, dank je voor het delen van je ervaring.
Sjaak

Het fenomeen van SamenKracht vond ik zo voelbaar goed beschreven. Er zijn kwartjes gevallen… goudklompjes, en ik riep: ik ben binnen.. (hihi)
Dank nogmaals voor je helderheid en de gave om dit zo te ver-helderen.
Karin

De woorden vormen in zijn geheel een voelen, een perceptie zo vol, oprecht, kwetsbaar maar helder in kracht… Persoonlijk kan ik me er zo in voelen. Je kan het laten indalen tot zover je het aandurft hierbij te blijven voelen en doorademen. Dankjewel Moniek
Hans

Een parel, een diamant, JIJ ten voeten uit. Waarheidspreker, datbenje en datzalaltijd zo zijn. Ik koester je in dat heilige plekje van mijn hart, Zo mooi hoe Samen is in de woorden en achter de woorden je het een swing geeft, een diepte inlaadt.. Waarheidspreker is vredebrenger zijn
Chrisan

Glanzend parelend de fluisteringen van luister….
mij mee nemend in een nieuw levend beeld
van wie we in ons diepste kunnen raken…
onnoembaar door bewegingen
Het bos der trillingen laat de vorm zien die we aan trillen
als een harp zijn klank verspreid en de klank zijn weg vervolgt
Dank je om zoveel moois in belevenissen…

Maria

Door jouw gedicht voelde ik weer mijn kracht naar boven komen, dus dankjewel voor de trilling die je erin hebt doorgezet. Hij is gevoeld.

Jouw gedichten zijn parels, diamanten, de glans en het goud die worden aangereikt kosmisch en de parel in onszelf weer laat voelen.

Dus nogmaals dank voor wat je allemaal open en tot besef maakt.

Anita

Deze vrouw gaat volledig over Hamaker, Messing, Broekman en weet ik wie heen…. Ik kijk drie jaar ‘nieuwe’ pod/video casts, maar dit is totaal ontrukt aan al deze sprekers. dit is nieuw. ik heb er geen woorden voor.

Ingmar

Moniek, wat een diepe lagen ontvouwen zich hier in je verhaal.

Gevoelens van thuis komen, van heel, van heimwee, van alles.

Angelique