homo

homo

Ze roepen het tegen een jongen die tenentipt. Koud gek!

Gast!, schreeuwt hij terug. Ze blijven oerig hangen op het woord en schreeuwen maar door.

Heel fantasierijk zijn die jongens niet en evenmin gastvrij. Dus ik besluit een handje te helpen. Ik loop naar de koukleum en vraag: Heet jij homo? Hij rukt zijn wenkbrauwen omhoog.

Laat ik het anders stellen; laat jij weleens een jongen aan je piemel kriebelen? Zijn ogen nemen een vorm aan, waardoor ik ineens begrijp waar het woord schotel vandaan komt.

Ben je gek? schreeuwt hij geluidloos Het spijt me gasten, knik ik vriendelijk richting het water. Maar ik constateer hier toch echt een op zijn minst gebrekkige bronvermelding. Hij is niet in jullie geïnteresseerd op die manier, dus ik vrees dat een andere lokroep wellicht beter volstaat. Tenminste, als het jullie gaat om samen spelen. Gelukkig zijn jullie met velen en van het uitzoekerige soort op die leeftijd. Heb er lol mee, zou ik zeggen. Jullie hebben die tijd toch nog, die van een heel leven?

Wattu? klinkt het lauw ongelovig uit het water.

Ja mannen, met je homo natuurlijk! Sjees, wat leren ze tegenwoordig op die scholen hee?, zucht ik als ik verder loop en vriendelijk lach naar een naaktloper zijn buigende tred. Nou ja,tenendip ik, het water is ook wel wat lauw vandaag.