Jouw echte zijn gaat voorbij aan al mijn gedachten. Hoe bijzonder ben jij eigenlijk.. dat ik jou daar niet vind

Jouw echte zijn gaat voorbij aan al mijn gedachten. Hoe bijzonder ben jij eigenlijk.. dat ik jou daar niet vind

(Moniek van Pelt)

…tot de laatste schelp aangespoeld zal zijn. niet meer wetend van alle anderen. of dat hij schelp was. of dat hij een zee aan eeuwigheid kende. die van echt samen …

Triest verhaal. Waarom wachten we daar eigenlijk op?

Nu kan ik veel zeggen over hoe we zo ongekend gemanipuleerd worden, dat velen die denken helder te zijn en wakker gewoon niet zien dat hun denken dit hen wil laten denken. Maar een verhaal wordt er niet minder waar van. Dit verhaal van de schelp is waar. Elk verhaal draagt waarheid in zich, omdat hij al staat, ongeacht hoe de werkelijkheid eruit ziet waarin dit verhaal een rol speelt. Discussies over waarheid zijn eigenlijk nutteloos. Het toont enkel de weerstand die er al is, nog voor de mens erin bevestigd wordt. En de mens moet en zal bevestigd van de onmisbare rol die hij te spelen heeft in zijn gevecht tegen het missen en het wissen.

En gemist en gewist wordt er. Dat we bij de gratie van afstand moeten gaan ontdekken hoe verbonden we zijn en tegelijkertijd instemmen met de controle autoriteit der slimme besluiten, slimme apps, slimme meters, slimme armbanden die ons wenzenrijke samenbereik indammen zonder dat we het doorhebben, het is zo onmenswaardig.

De aardse energie ‘samen’ probeert ons uit alle macht in de denkwereld te houden van de schelp. Marketingmachines tonen de mind control zo zichtbaar, vol zoetgevooisde ode-aan-het-volk laagjes. Het volk die immers familie nodig heeft die hen verzorgen en dragen zal. De mens die bang is om te verliezen verliest. De mens die denkt niet bang te zijn en daarvoor vecht ook. Verlies is een heel echte emotie op aarde. Diens angst-sensatie maakt dat we de denkwereld niet kunnen verlaten. We klampen ons er met velen aan vast, de strohalm van verbinding, die uiteindelijk altijd buigt voor het gelijk van een ander.

Wat denken we hier in een gedachte te vinden? De eenzame schelp? Een spiegel die ons definitieve eindigheid toont, tegen al het echte weten in? Een echt gevoel voor familie middels bloedverwantschap die zich enkel en altijd de naïviteit vol ziekte en dood inclusief toont?

Het middelpunt in een wakend oog, die succes garandeert, houdt altijd verlies op de achtergrond beschikbaar. Voor als al het andere niet meer werkt. Voor als de mens het vechten moe is en de arena niet meer kan overzien. Verliezen, er is niks zo al-sturend en verlammend als dat.

En langs het onbekende duister van verlies, die ons voortbestaan bedreigt, zal het licht gaan schijnen. Een nieuwe kijk, een nieuw gevoel. Een nieuwe familie. Het klinkt eigenlijk best echt, als je goed luistert. Het is tijd voor een nieuwe persoonlijkheid, die al die diepgang niet meer nodig heeft. Zo behartigt het oog. Je lijf, het oponthoud, de verlating, de zorgen, je angsten, leg ze bij ons. Jouw clan vol samen. En wat een licht. Ongelofelijk. Precies zoals ik het altijd heb gevoeld, denk je dan. Het lijkt wel voor mij gemaakt, denk je dan. Het is voorbestemming, dit is paradijs, eindelijk .. rust, zo denk je dan. Ik ken deze mensen, eindelijk voel ik iets van samen, zo denk je dan.

Als je iets echts nodig hebt zal het altijd voor je neus verschijnen. Omdat je het nodig hebt. Zo nodig, dat je genoegen neemt met gelijkenis in bedrieglijke schijn. Alles, als het hartzeer maar even ophoudt.

Ik heb niets nodig. Ik heb dit lijf niet nodig. En ik ben er wel, juist daarom ben ik overal in mij als hier. Ik heb jou niet nodig en ik ben bij je. Juist omdat ik geen doel heb of gebrek in nodig zijn. Ik heb geen schoonheid nodig. Ik heb geen huis nodig. Geen heling. Geen mening. Geen doel. Geen natuur. Niets van wat mij in dit wereldbeeld wil houden en van wat ik denk hier te moeten vinden. En als ik dan hier ben.. dan ben ik niet te wissen.

Emoties proberen te dringen op de voorgrond, terwijl ik dit schrijf. Want nodig zijn kan zo fijn zijn. En aandacht geven, en huilen. Lachen, vrijen, dansen .. samen … toch? Is er dan niets belangrijks aan waarom ik hier ben? En ook dat is, zo blijkt elke keer weer, een gedachte die mijn gevoel aanstuurt. Toch weer op verlies.

En als ik dan alles laat vallen van wie ik denk te zijn, en zelfs niet meer zoek, dan voel ik een wereld opengaan in mij. Waar belangeloze gesprekken altijd in een waardige samen-tred gevoerd worden. Nooit als lering. En ja, dan mis ik het volledige voelen van echtheid in mij en om mij heen. En mijn hart doet even zeer en springt dan op. Van zoveel wijs in nimmer grauwig grijs. Het spreken gaat over de waarde van echtheid, over gekaapte schepen, over galactische bijeenkomsten in kracht om oorlogen te stoppen, over het herontdekken van de pure vorm, zonder bronvermelding van buitenaf..

En ik besluit, ik stap in de arenaprogrammeringen en zijn script om te voelen hoe het is om te staan in elk veld die mij nodig zegt te hebben voor eigen belang. En ik kijk naar de belangen die mij omhullen met de belofte van samen. En ik sta alleen. En ik ben het nooit. Omdat ik in het moment weet wie ik ben.

De informatie van wie wij zijn, het ligt er allemaal. Het is bewaard voor ons. Het blijft bewaard in ons. En als we de kracht voelen van de daad van het staan, die ons als dader wil afvangen, dan herinneren we ons tot in elke cel.. Leven. En we geven onszelf de grootste heling mogelijk, vanuit onze kern, ons hart die zoveel liefde kent..dat zelfs een kunstmatig geheel aan aarde er wel in zou willen wonen .. als ze zouden voelen wat dat doet met een mens .. eindelijk .. weer. . echt .. Mens .. te .. zijn.

moniek

Familie.. een mooie ingang om samen in erkenning op te bekrachtigen in het webinar van komende zaterdag.

En Moniek sprak eerder met Arjan over familie: