de vrije werelt

kind blog

Als moeder verwonder ik mij telkens weer over de heldere blik van mijn kind en de kinderen om me heen. Als schrijver en kunstenaar voel ik, dat hun verhalen mij bemoedigen tot het creeren van een gezamenlijke openheid in woord en beeld. Er wordt in mijn beleving nog te vaak gesproken over, voor en namens de kinderen

De vrije werelt is een blog die gaat over spelen met de zin van leven; met elkaar als ouder en kind, met gebeurtenissen, ideeën en verhalen. En hoe begeleid je een kind naar haar eigen wijsheid in een wereld die zich zo vaak toont als een afgeleide realiteit; vol benoemde verschillen in bewustzijn, ras en kunde. Een maatschappij met maar een paar bewuste hoofdkleuren; waar kennis, logica en macht nog hoogtij lijken te vieren en in de oude angstige greep van ziekte en dood.

En je zult je, zoals ik en vele anderen, maar een grotere wereld herinneren, met meer kleur, geluk, vrijheid en oerweten. Ik volg aldus mijn wilde natuur en maak me waar ik kan vrij van belemmeringen, om mijn innerlijk kind, mijn dochter Lizzie en de kinderen te helpen een vrij uitzicht te geven in zichzelf; een diepte vol zichtbare en onzichtbare werelden die tezamen een bron vormen. Want wat zijn we mooie, sterke en krachtige wezens!

Veel leesplezier :)

moniek

ps; contact me gerust als je bijzondere verhalen kent, kinderen, mooie plekken en initiatieven die wezenlijk  bijdragen.

valse labels en onderhuidse sturing

Ik zou eens op deze plek vrijuit willen spreken in wat het mij persoonlijk doet als ik al die labels rondom kinderen lees.

Meer lezen

het innerlijk kind in het huis van bewaring

Waar ik vandaan kom is er geen infantiele kinderlijkheid in de energie; een afgescheiden verhaal vol gaten dat leidt tot zulk een dichtheid in het wezen, dat inleven en invoelen in het zelf niet langer ten volle en in vrijheid mogelijk is. 

Meer lezen

wil en sturing

Het deel in ons, wat we graag kind noemen, beleeft het Al veelal in een afgeleid spel van goed versus kwaad..

Meer lezen

social media

Wat zou de boodschap zijn aan het kind? Iemand vroeg het me laatst..

Meer lezen

© Moniek van Pelt

deel dit verhaal gerust: :

nieuwsbrief ontvangen:

Versturen

als leven groots is,
dan heeft het
grootse ogen nodig
en een groots hart
om haar omvang te dragen
omarmen
zonder
alles
te willen omvatten
en weten
zonder alles
te hoeven begrijpenwebsite 2017

powered by Blockwise
design, tekst en beeld@ Moniek
deel met mij op social media
;
instagram:@moniekvanpelt_art